Newsflash
Știri

Constanţa: percheziţii într-un dosar de vătămare în urma operaţiilor estetice

de L. Budin - mar. 13 2024
Constanţa: percheziţii într-un dosar de vătămare în urma operaţiilor estetice

Între 2020 și 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenţii chirurgicale estetice şi reconstructive în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală a 10 persoane.

Poliţiştii au efectuat 15 percheziţii domiciliare şi la două sedii de firme în Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane au fost vătămate în urma unor operaţii estetice, informează IGPR.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi evaziune fiscală. Percheziţiile sunt efectuate în municipiul Bucureşti, la locuinţele a două persoane fizice, cercetate pentru comiterea faptelor şi la sediile a două persoane juridice, care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale”, precizează reprezentanții IGPR, citați de Agerpres.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada august 2020 - ianuarie 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenții chirurgicale estetice şi reconstructive, în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală a zece persoane.

Prejudiciul cauzat în dosar este de 1.978.000 de euro.

În urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului”, mai anunţă IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare şi Serviciul Criminalistic, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe