Newsflash
Internaționale Știri

Coreea de Sud interzice comerțul cu carne de câine

de L. Budin - ian. 9 2024
Coreea de Sud interzice comerțul cu carne de câine

Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat un proiect de lege care interzice comerţul cu carne de câine - o practică tradiţională pe care activiştii au numit-o de mult timp o ruşine pentru ţară.

Adunarea Naţională a Coreii de Sud a votat în favoarea proiectului de lege (208 voturi pentru, nici unul împotrivă), care va intra în vigoare după o perioadă de graţie de trei ani. Creşterea, vânzarea şi sacrificarea câinilor pentru consum vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare şi cu o amendă de 30 de milioane de woni (20.800 de euro), informează AFP și Agerpres.

Activiştii au salutat adoptarea proiectului de lege. 

Sunt încântată că Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil al istoriei noastre”, a declarat JungAh Chae, director executiv pentru Coreea de Sud al Humane Society International.

Carnea de câine a fost mult timp o parte a bucătăriei sud-coreene şi se crede că, anual, până la un milion de câini erau ucişi pentru hrană -  dar consumul a scăzut brusc în ultimii ani, fiindcă numeroși coreeni adoptă animale de companie.

Încercările anterioare de interzicere au fost întâmpinate cu o opoziție acerbă din partea crescătorilor de câini destinaţi consumului. Legea prevede compensații, astfel încât companiile să poată renunţa la acest comerţ.

Conform cifrelor oficiale, aproximativ 1.100 de ferme canine cresc sute de mii de câini în fiecare an, care sunt serviţi în restaurante din întreaga ţară. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Humane Society International

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe