Newsflash
Cultură

Proiect pentru încurajarea potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz

de Florentina Ionescu - iun. 29 2022
Proiect pentru încurajarea potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz

Asociația VAR Cultural a lansat în luna februarie a acestui an WaveforMe, primul proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz.

Ultima etapă a proiectului constă în realizarea și prezentarea expoziției WaveforMe în patru orașe din România: Iași (2 iulie), Sibiu (4 iulie), Timișoara (7 iulie) și București (16 iulie). 

WaveforMe

Publicul va avea ocazia să descopere creațiile tinerilor cu deficiențe de auz (purtători de implant cohlear sau proteze auditive) din țară și din străinătate care, prin contribuțiile lor, au făcut ca acest proiect să devină realitate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

„Lipsa auzului NU este invizibilă.” – „Asta declară într-un desen unul dintre cei 40 de tineri hipoacuzici care au participat la proiectul WaveforMe. Acești tineri artiști debutanți cu vârste între 12 și 27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor: familia, prietenii, prima iubire, apropierea de natură, hobby-uri, dar și pasiuni care pot deveni profesii. Se poate spune fără îndoială că limbajul vizual poate alcătui sisteme complexe de legături rafinate și sensibile, de apropieri între lumi altfel imposibil de alăturat, poate alina și încuraja și cel mai important, face ca speranța să fie palpabilă și posibilă”, a declarat Andreiana Mihail, galerist, promotor cultural.

Expoziția, curatoriată de artistul Andu Dumitrescu, va conține o parte din lucrările participanților din cadrul proiectului, video proiecție și sunet.

De asemenea, va fi proiectat filmul de mediu metraj „Amprenta Sunetului”, o producție realizată în anul 2021, prin participarea activă a 29 de tineri purtători de implant cohlear/proteze auditive, un proiect realizat cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România. Accesul este gratuit. 

Programul evenimentului

Iași: 2 iulie - începând cu ora 11.30 - Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu, parte din cadrul Complexului Muzeal Național ”Moldova” din Iași.

Sibiu: 4 iulie - Biblioteca Astra Sibiu - începând cu ora 18.00.

Timișoara: 7 iulie - Galeria Calpe - Bastion Theresia (Cetate)  - începând cu ora 18.00.

București: 16 iulie - Galeria „ATELIER 030202” - începând cu ora 13.00.

Evoluția întregului proiect poate fi urmărită pe pagina de Facebook WaveforMe și pe Instagram, un (puteți găsi proiectul după numele waveforMe.var)

Acesta este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe