Newsflash
ACTUALITATE Știri

Curs de perfecționare despre utilizarea PCR, organizat de Institutul „Cantacuzino”

de Florentina Ionescu - iun. 20 2023
Curs de perfecționare despre utilizarea PCR, organizat de Institutul „Cantacuzino”

Peste 100 de specialiști în microbiologie (medici, biologi, biochimiști și chimiști) din Direcțiile de Sănătate Publică și din spitale militare și civile au participat la cursul de perfecționare profesională pe tema utilizării PCR.

Tema cursului s-a intitulat „Utilizarea metodelor bazate pe tehnica PCR (polymerase chain reaction) în diagnosticul de laborator al bolilor infecțioase”. Cursul acesta a fost organizat în perioada 13-16 iunie de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

Creditat de Colegiul Medicilor din România și Ordinul Național al Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din sistemul sanitar din România, cursul este o activitate importantă a proiectului „Dezvoltarea rețelei militare de supraveghere și răspuns pentru agenții biologici infecțioși” (EMERGENT), se arată pe pagina oficială de Facebook a Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

Proiectul face parte din Planul sectorial de cercetare-dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale și este coordonat de CS I dr. Ani Ioana Cotar. 

Scopul cursului a fost prezentarea principalelor tipuri de metode bazate pe tehnica PCR, precum și avantajele pe care metodele moleculare le au în realizarea diagnosticului performant de laborator al principalelor tipuri de boli infecțioase: respiratorii virale și bacteriene, infecții asociate asistenței medicale, infecții enterice bacteriene, infecții determinate de bacterii anaerobe, respectiv infecții bacteriene și virale transmise prin vectori, mai precizează reprezentanții Institutului „Cantacuzino”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe