Newsflash
Știri

Dacă e marți 13, e informare preventivă pentru situații de urgență

de L. Budin - iun. 13 2023
Dacă e marți 13, e informare preventivă pentru situații de urgență

Încă din anul 2011, la nivelul IGSU s-a stabilit ca fiecare zi de 13 care pică marţea să fie dedicată Informării Preventive.

Scopul activității este de a determina populația să conștientizeze pericolele la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă, se arată pe pagina de Facebook a ISU București-Ilfov. 

Cu această ocazie, se organizează mai multe puncte de informare preventivă în opt centre comerciale din Capitală, în zonele cu aflux mare de vizitatori.

De asemenea, tot astăzi, 13 iunie, în intervalul 10.00-16.00, cetățenii sunt așteptați cu porțile larg deschise în toate subunitățile de pompieri din municipiul București și județul Ilfov pentru informări corespunzătoare în domeniul prevenției situațiilor de urgență.

Ziua Informării Preventive este o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel încă o oportunitate de diseminare a informațiilor cu caracter preventiv.

„Ziua de «Marţi-13» este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că «ghinionul», de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare”, stă scris și pe pagina de Facebook a ISU „Bucovina” Suceava. 

Ca în fiecare an, activitățile informative urmăresc conştientizarea pericolelor la care oamenii se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice unor tipuri de risc care se manifestă cu preponderență în locuințe și gospodării, se mai arată. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook ISU București-Ilfov

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe