Newsflash
Știri

Din acest an, studenții UMFST Tg. Mureș beneficiază de servicii de orientare în carieră

de L. Budin - dec. 7 2023
Din acest an, studenții UMFST Tg. Mureș beneficiază de servicii de orientare în carieră

Ca urmare a acreditării conf. univ. dr. Cosmin Popa în cadrul Institutului Beck din SUA, studenții beneficiază de consiliere psihologică, coaching educațional și servicii de orientare în carieră.

Din acest an universitar, studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și UMCH Hamburg beneficiază de consiliere psihologică, psihoterapie, coaching educațional și servicii de orientare în carieră la cele mai înalte standarde.

Specialiștii Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș s-au perfecționat continuu și și-au adaptat practicile privind consilierea studenților la noutățile din domeniu, se arată pe pagina de Facebook a universității.

În universitățile din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia sau Noua Zeelandă, consilierea studenților reprezintă un obiectiv major. Este dovedit științific că un student echilibrat din punct de vedere emoțional va reuși să obțină rezultate pozitive în plan educațional și se va decide mult mai ușor în privința oportunităților privind viitorul profesional. În acest context, am reușit să menținem un standard ridicat în privința serviciilor oferite studenților și să implementăm altele noi, cum ar fi:  psihoterapia cognitiv-comportamentală sau intervențiile constând în «primul ajutor psihologic». Acest demers s-a bazat aproape în totalitate pe informațiile și pe modalitatea de lucru pe care le-am dobândit în calitate de clinician CBT certificat în cadrul Institutului Beck, din Philadelphia, SUA”, a explicat conf. univ. dr. Cosmin Popa.

Astfel, pentru a-și îmbunătăți performanțele academice și pentru a se orienta mai bine în carieră, studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și UMCH Hamburg sunt invitați să se adreseze în continuare DCOPIS. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe