Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE  »  Dosar

Un mod de viață diferit

Viața Medicală
Dr. Gina Gheorghe joi, 24 decembrie 2020

Situaţia pandemică de anul acesta m-a împins către un stil de viaţă diferit. La începutul anului 2019 îmi începeam programul de rezidenţiat în specialitatea gastroenterologie.

La câteva luni distanţă eram admisă ca doctorand la UMF „Carol Davila” București, atingându-mi, astfel, unul dintre cele mai mari visuri.

Anul 2020 a venit însă cu o mare schimbare din cauza confruntării omenirii cu cea mai mare problemă de sănătate publică, respectiv pandemia de COVID-19. Având în vedere profilul de urgenţă al spitalului în care îmi desfășor activitatea profesională și măsurile epidemiologice impuse, activitatea de pregătire în rezidenţiat mi-a fost iniţial mult afectată, prin reducerea numărului de pacienţi consultaţi zilnic, prin limitarea procedurilor diagnostice și terapeutice digestive, dar și prin creșterea nivelului de stres din cauza neclarităţilor privind managementul cazurilor de COVID-19 și tratamentul acestei noi boli.

Un alt aspect cu impact asupra dezvoltării mele profesionale și a întregului personal medical a fost anularea multor congrese știinţifice sau organizarea online a acestora. De asemenea, având o afinitate pentru activitatea didactică, am resimţit negativ absenţa fizică din spital a studenţilor de la Facultatea de Medicină, în a căror pregătire eram implicată. Cu timpul, însă, am învăţat să mă protejez pe mine și pe cei apropiaţi de acest virus.

Măsurile epidemiologice s-au schimbat, iar spitalul în care îmi desfășor activitatea acordă asistenţă medicală inclusiv pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, ceea ce a condus la implicarea mea directă în lupta cu această pandemie. Astăzi pot spune că am învăţat să trăiesc cu noile condiţii impuse de pandemie și sper ca la finalul ei omenirea să rămână cu o lecţie benefică.

Citește și:

Gânduri la final de an

Adevăruri frecvent șoptite

Etichete: bilanț 2020 schimbări

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.