Newsflash
Știri

Dr. Augustin Tudose: Există mulți oameni care nu cred în SARS-CoV-2

de Dorina Novac - aug. 17 2020
Dr. Augustin Tudose: Există mulți oameni care nu cred în SARS-CoV-2

Colonel medic dr. Augustin Tudose, medic primar ATI, coordonator al Secției ATI ROL 2 COVID-19 Ana Aslan, a declarat că există un număr din ce în ce mai mare de oameni care nu cred că virusul SARS-CoV-2 există.

Medicul Augustin Tudose a mai subliniat că nu putem trece peste această pandemie fără secțiile de terapie intensivă.

colonel medic ATI
Colonel medic dr. Augustin Tudose, medic primar ATI

 

„Când te faci medic anestezist, ești expus, nu doar în perioada pandemiei, la tot felul de agenți infecțioși, virusuri, bacterii. În această perioadă (...) lucrurile devin din ce în ce mai grave și trebuie să ajutăm cât putem de mult, să depășim acest moment. Trebuie să rezistăm până la capăt, pentru că dacă secțiile ATI pică, consecințele ar fi devastatoare. Nu putem trece peste această pandemie fără terapie intensivă”, a spus dr. Augustin Tudose.

Medicul a precizat că cel mai mare ajutor, pe care l-ar putea da societatea, ar fi să se respecte regulile, atât de des prezentate pe toate canalele media, pentru a nu ajunge în situația ca numărul foarte mare de cazuri să depășească capacitatea de preluare a spitalelor și, în mod deosebit, a secțiilor ATI.

Acesta a mai menționat că odată ce pandemia evoluează, există un număr din ce în ce mai mare de oameni care cred că este o conspirație și că virusul nu există.

„Nu mai departe de azi-noapte, la ora 2:00, am internat un pacient care, deși respira extrem de greu și care a trebuit pus pe suport ventilator, el încă încerca să susțină că virusul nu există, ceea ce mie mi se pare absolut șocant și de neînțeles”, a explicat medicul Augustin Tudose.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe