Newsflash
Știri

DSU participă la conferința de pregătire a exercițiului internațional Vigorous Warrior

de Dorina Novac - mai 11 2023
DSU participă la conferința de pregătire a exercițiului internațional Vigorous Warrior

O delegație formată din specialiști din cadrul DSU și din cadrul IGSU, condusă de directorul adjunct al Direcției Generale Urgențe Medicale, dr. Bogdan Pop, participă la conferința de pregătire a exercițiului Vigorous Warrior.

Seria de exerciții Vigorous Warrior este organizată de Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară la fiecare doi ani. 

Exercițiului internațional Vigorous Warrior va avea loc în anul 2024 în Ungaria.

„Acesta permite NATO și națiunilor partenere participante să se pregătească împreună într-un scenariu realist, oferind o oportunitate unică de a se antrena în teren și oferind națiunilor capacitatea de a-și exercita concepte doctrinare experimentale, de a-și consolida cunoștințele într-un mediu multinațional, punând totodată accentul pe domeniul medical”, precizează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: O delegație a DSU a participat la exercițiul militar Casualty Move 2023

În anul 2019, în perioada 1-15 aprilie, țara noastră a fost gazda exercițiului Vigorous Warrior, în cadrul căruia au participat aproximativ 2.000 de militari și voluntari civili (800 militari străini, 850 militari români, 50 voluntari străini, 300 reprezentanți DSU și IGSU) în trei locații. 

În cel mai mare poligon militar din România, Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, în București și la Constanța.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe