Newsflash
ACTUALITATE Știri

După tragedia din Botoșani, angajații maternității învață aplicarea corectă a protocoalelor medicale

de L. Budin - aug. 29 2023
După tragedia din Botoșani, angajații maternității învață aplicarea corectă a protocoalelor medicale

Cursurile pentru medici, moaşe, asistenți medicali, infirmieri şi îngrijitori vizează acordarea de îngrijiri centrate pe femei şi dezvoltarea empatiei şi a spiritului de echipă.

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani vor participa, din luna septembrie, la o serie de cursuri de pregătire profesională, a anunţat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ),Opreşedintele Doina Federovici.

Cursurile vor fi susţinute de Asociaţia Moaşelor Independente, care, în parteneriat cu UNICEF România, a pus bazele reţelei de profesionişti medicali „Grijă de Mamă”.

Aceste cursuri pentru medici, moaşe, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitori vizează aplicarea corectă a protocoalelor de îngrijire a pacientelor din Maternitate, acordarea de îngrijiri centrate pe femei şi dezvoltarea empatiei şi a spiritului de echipă în rândul personalului medical. De asemenea, se va pune un accent mare pe drepturile pacienţilor şi în special al femeii care naşte”, a afirmat Doina Federovici, citată de Agerpres.

Preşedintele CJ Botoşani a menţionat că Asociaţia Moaşelor Independente şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati la realizarea protocoalelor medicale, pentru situaţiile unde acestea nu există.

Cursurile pentru personalul medical din secţiile de obstetrică-ginecologie au loc după ce, pe 18 august, o tânără a murit ca urmare a neglijenţei cadrelor medicale.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a decedat la aproape nouă ore după ce a fost internată la maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe