Newsflash
Cultură

Editura Vellant sărbătorește literatura scrisă și citită de femei

de Florentina Ionescu - feb. 28 2024
Editura Vellant sărbătorește literatura scrisă și citită de femei

În perioada 1-8 martie puteți apela „Linia autoarelor” la editura Vellant, care își propune prin acest demers să promoveze literatura scrisă și citită de femei.

Reprezentanții editurii Vellant sărbătoresc luna martie și munca femeilor în câmpul literar punându-le cititorilor la dispoziție numărul de telefon +40748 659 110, la care pot asculta în fiecare zi, între 1 și 8 martie, literatură scrisă de femei, în lectura unor autoare sau a unor cititoare pasionate, ale căror recomandări și titluri preferate le urmărim deja de ceva timp. 

Sunați și ascultați poeme sau fragmente de proză și de eseu citite de Katia Pascariu, Ruxandra Gîdei (4fără15), Ioana Nicolaie, Alina Purcaru, Sabina Yamamoto, Irisz Kovacs, Anca Chimoiu și Oana Barbonie, se precizează pe pagina de Facebook a editurii. 

Ce-ar fi dacă dimineața, la cafea, în autobuz sau în pauza de prânz ați asculta două minute din literatura unor autoare? Cum ar fi dacă, sunând, ați auzi o idee pe care ați vrea s-o audă și un prieten, o soră sau mama, într-o perioadă în care celebrăm vocile femeilor și contribuția lor? Așa au ales și invitatele editurii Vellant, vocile Liniei autoarelor, fragmentele pe care le veți asculta la telefon: oprindu-se asupra unor idei importante pe care ar fi vrut să le împărtășească unui prieten. 

La finalul anilor ’60, în New York, într-un act aproape radical pentru vremea aceea, a fost creată prima linie telefonică la care se putea suna pentru a asculta un poem. Această idee, care a făcut lecturile de poezie accesibile într-o perioadă în care nu puteau fi ascultate pur și simplu pe YouTube și în locuri în care oamenii nu aveau mereu acces la poezia performată live, a dat naștere unei întregi tradiții de hotline-uri poetice.

„Deși astăzi putem ajunge la literatura scrisă de femei, este important să recunoaștem că, pentru mult timp, vocile acestora au fost marginalizate. Îi invităm pe cititori la un gest comun de apropiere de literatură: să asculte sau să reasculte fragmente din cărțile unor autoare pe care le îndrăgesc sau pe care au ocazia să le cunoască acum, într-un colaj de voci și mize literare diverse. Autoare care, prin munca lor, ne-au îmbogățit gândirea, au făcut istorie și i-au inspirat și pe alții să schimbe lumea”, se mai arată în anunțul postat pe pagina de Facebook. 

Pe pagina de Instagram a Editurii Vellant este organizat în perioada 1-8 martie și un concurs pentru ascultătorii Liniei autoarelor. Câștigătorul va primi toate cărțile din care se citește. 

Programul Liniei autoarelor este 10:00-18:00, de luni până vineri, și 11:00-16:00, sâmbăta și duminica. 


Notă autor:

Imagine campanie: Ioana Petcu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe