Newsflash
Internaționale Știri

EMA, aviz pozitiv pentru un tratament împotriva bolii somnului

de L. Budin - dec. 20 2023
EMA, aviz pozitiv pentru un tratament împotriva bolii somnului

Avizul a fost emis pentru tratamentul care se poate administra la adulţi şi la copiii cu vârsta de peste şase ani, aflaţi atât în prima cât şi în a doua fază a bolii.

Compania farmaceutică Sanofi anunță că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv pentru tratamentul său dezvoltat împotriva bolii somnului, o afecţiune cunoscută şi sub numele de Tripanosomiază africană.

Fexinidazol Winthrop, produs de Sanofi, este primul tratament cu administrare orală pentru o formă acută a bolii somnului, o afecțiune parazitară letală transmisă de muștele țețe infectate şi întâlnită în 36 de ţări africane, au declarat reprezentanții companiei franceze, citați de AFP și Agerpres.

Avizul a fost emis de EMA pentru tratamentul administrat la adulţi şi la copii cu vârste de peste şase ani şi care au o greutate de cel puţin 20 de kilograme, aflaţi atât în prima cât şi în a doua fază a bolii.

În Malawi şi Uganda au avut loc studii clinice, conduse de organizaţia non-profit de cercetare medicală Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), a precizat grupul Sanofi.

Până în prezent, din cauza lipsei de inovaţie pentru această tulpină a bolii somnului, opțiunile de tratament, vechi şi toxice, trebuiau să fie administrate într-un spital sub supraveghere strictă. Faptul că avem de acum o pastilă cu administrare orală, simplă şi mai sigură, pentru a trata această boală înfricoşătoare le va permite medicilor să salveze rapid multe vieţi”, a declarat dr. Westain Nyirenda, cercetător principal şi medic la Spitalul Rumphi din Malawi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe