Newsflash
Știri

Franța a donat Ucrainei 27 de autospeciale de pompieri

de Dorina Novac - mar. 29 2022
Franța a donat Ucrainei 27 de autospeciale de pompieri

Cele 27 de autospeciale de pompieri donate Ucrainei de protecția civilă din Franța au fost preluate, duminică, de pompierii ucraineni în hubul de la Suceava, a anunțat DSU.

În cursul serii de 26 martie, prin hubul umanitar european operaționalizat la Suceava, două convoaie umanitare ale protecției civile din Franța au transportat medicamente, echipamente medicale, echipamente de protecție pentru pompieri dar și 21 de ambulanțe și 27 de autospeciale de pompieri de diferite tipuri (mașini de stingere, o autoscară, cisterne de apă, autospeciale pentru descarcerare, autospeciale multifuncționale etc.).

DSU

Toate acestea reprezintă sprijinul oferit de către Franța statului ucrainean, afectat de conflictele militare din ultima perioadă.

„Pompierii ucraineni au preluat autospecialele donate, iar la plecare, în semn de solidaritate și respect, pompierii militari români au format un culoar, dându-le onorul salvatorilor ucraineni, care de mai bine de o lună zile luptă în scopul salvării de vieți”, transmite DSU.

Aceste donații s-au realizat prin Centrul Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, construit prin cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Până la acest moment, prin hubul umanitar s-au operaționalizat 17 misiuni de sprijin pentru Ucraina.

„Reamintim faptul că urmare a deciziei Guvernului României de a cataliza procesul de transfer al asistenței internaționale către autoritățile din Ucraina, DSU prin IGSU a transmis Comisiei Europene – Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, solicitarea de sprijin financiar pentru operaționalizarea Centrului logistic pentru asistență internațională de protecție civilă”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe