Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Ghid pentru cardiomiopatii

de Dr. Mariana MINEA - sept. 8 2023
Ghid pentru cardiomiopatii

Societatea Europeană de Cardiologie a publicat un nou set de ghiduri pentru cardiomiopatii.

Documentul este disponibil online în European Heart Journal. Este primul set de ghiduri care include toate tipurile de cardiomiopatii (CM) și primul care face recomandări specifice și pentru alte cardiomiopatii decât cea hipertrofică. Ghidul folosește o abordare care se bazează pe fenotipul cardiomiopatiei, acesta fiind un pas critic în stabilirea etiologiei și a tratamentului. Documentul include recomandări specifice privind testarea copiilor pentru CM. 

De asemenea, el subliniază importanţa rezonanţei magnetice cardiovasculare în diagnosticarea, screeningul, monitorizarea și prognosticul pacienţilor cu CM de toate vârstele, după cum a explicat, pentru Medscape, dr. Juan Kaski, profesor de medicină cardiovasculară pediatrică moștenită la Colegiul Universităţii din Londra, Marea Britanie. Un alt aspect important vizează abordarea întregii familii a pacientului cu cardiomiopatie. Această patologie este asociată cu probleme cardiovasculare întâlnite frecvent de cardiologi, și nu doar de ei, precum insuficienţa cardiacă, aritmia și durerea precordială. Noul ghid pune accentul pe o îngrijire coordonată, sistemică și individualizată, bazată pe o abordare multidisciplinară, în care un rol-cheie îi revine cardiologului.


Notă autor:

https://academic.oup.com/eurheartj/advance-article/doi/10.1093/eurheartj/ehad194/7246608?login=false#google_vignette
https://www.medscape.com/viewarticle/996083?src=

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe