Newsflash
Știri

Grupul Alphabet a lansat modelul de inteligență artificială Gemini

de L. Budin - dec. 11 2023
Grupul Alphabet a lansat modelul de inteligență artificială Gemini

Grupul Alphabet, care deține Google, a lansat cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială (IA) - o tehnologie care este capabilă să prelucreze informaţii video, audio şi text.

Denumit Gemini, noul model lansat de Alphabet este capabil de un raționament mai sofisticat şi poate să înţeleagă informaţia cu un grad mai mare de nuanţare decât tehnologia anterioară folosită de Google, informează Reuters și Agerpres.

Această nouă eră a modelelor IA reprezintă unul dintre cele mai mari eforturi ştiinţifice şi inginereşti pe care noi le-am făcut în calitatea noastră de companie”, a declarat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai.

După lansarea ChatGPT de către OpenAI în urmă cu un an, Google s-a grăbit să producă un software care să rivalizeze cu cel produs de OpenAI, o companie susţinută de Microsoft.

Google a încorporat o parte din noul model tehnologic Gemini în asistentul său IA, Bard, şi a spus că intenţionează să lanseze cea mai avansată versiune Gemini prin intermediul Bard, la începutul anului viitor.

Grupul Alphabet a dezvăluit că a produs trei versiuni Gemini, fiecare dintre ele fiind concepută pentru o putere de procesare diferită. 

Gemini este cel mai mare model de inteligenţă artificială la care a contribuit divizia DeepMind AI din cadrul Google, însă el este semnificativ mai ieftin de folosit de către utilizatori, în comparație cu modelele sale precedente.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe