Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

OMS și partenerii săi au lansat Florence 2.0, lucrătorul din sănătate pe bază de AI

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 noiembrie 2022, ora 11:16

Organizația Mondială a Sănătății și partenerii săi au lansat recent cel mai accesibil lucrător din sănătate, disponibil în mod gratuit, care se bazează pe inteligența artificială.

Cu sprijinul Ministerului Sănătății din Qatar, Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) a lansat în 4 octombrie Lucrătorul Digital din Sănătate al OMS pe bază de inteligență artificială (AI), numit Florence, versiunea 2.0. 

În acest fel, OMS oferă o platformă inovativă și interactivă pentru a împărtăși o paletă largă de subiecte din domeniul sănătății în șapte limbi străine, la summitul pentru sănătate WISH (World Innovation Summit for Health) din Qatar. 

Florence 2.0 OMS

Florence 2.0 poate oferi sfaturi în sfera sănătății mintale, poate oferi trucuri pentru destresare, oferă recomandări despre cum să mâncăm corect, cum să fim mai activi din punct de vedere fizic și cum să renunțăm la fumat (produse din tutun) și cum să renunțăm la țigările electronice, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul OMS. Totodată, Florence, asistentul medical virtual, poate oferi informații despre vaccinurile pentru COVID-19 și despre multe alte subiecte.

Florence 2.0 este acum disponibilă în limbile engleză, iar în viitor va urma să fie disponibilă în limbile arabă, franceză, spaniolă, chineză, hindusă și rusă.

Florence a ajutat la lupta împotriva dezinformării cu privire la COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Iar pandemia de COVID a avut un impact semnificativ asupra sănătății mintale a oamenilor, atrage atenția OMS. Se estimează că unul din opt oameni din lume trăiește cu o tulburare din sfera sănătății mintale.

Printre subiectele pe care le poate prezenta Florence se numără și faptul că tutunul și dieta nesănătoasă ucid 16 milioane de persoane în fiecare an; sau faptul că inactivitatea fizică ucide, după estimările OMS, 830.000 de persoane. Aceste decese se datorează unor boli precum cancerul, bolile cardiovasculare, pulmonare și diabetului zaharat, care pot fi prevenite și controlate cu sprijinul corespunzător.

„Tehnologia digitală îndeplinește un rol esențial în ajutarea oamenilor din întreaga lume să aibă vieți mai sănătoase. Lucrătorul din sănătate pe bază de AI, Florence, este un exemplu bun al potențialului pe care îl avem pentru a exploata tehnologia pentru a încuraja și proteja sănătatea fizică și mintală a oamenilor”, a declarat Andy Pattison, Team Lead al OMS pentru Canalele Digitale.

Oferind sfaturi în numele lui Florence pe subiecte cheie din sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, nutriția și renunțarea la fumat este un instrument important în ceea ce privește angajamentul luat de partenerul OMS, pentru a încuraja oamenii să facă alegeri mai sănătoase în ceea ce privește stilul de viață, a adăugat dr. Yousuf Al Maslamani, purtător de cuvânt oficial pentru FIFA World Cup Qatar 2022, Ministrul Sănătății Publice.

Etichete: florence Florence asistenta digitala OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii renuntare la fumat dezinformare covid platforma interactiva platforma medicala inteligenta artificiala qatar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC