Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

OMS lansează CoViNet, o rețea globală extrem de importantă

de Florentina Ionescu - mar. 28 2024
OMS lansează CoViNet, o rețea globală extrem de importantă

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat recent că lansează CoViNet, o rețea globală pentru monitorizarea coronavirusurilor.

OMS - Organizația Mondială a Sănătății – a lansat o nouă rețea pentru supravegherea coronavirusurilor. Aceasta se numește CoViNet și are rolul de a facilita și de a coordona expertiza globală și capacitățile autorităților pentru detectarea precoce și precisă, cât și pentru monitorizarea și evaluarea virusurilor SARS-CoV-2, MERS-CoV și a noilor coronavirusuri, ce au o deosebită importanță pentru sănătatea publică, se arată într-un comunicat de presă al OMS, dat publicității în 27 martie. 

CoViNet este construită pe rețeaua de laboratoare de referință pentru COVID a OMS, stabilită încă din primele zile ale pandemiei de COVID-19. Inițial, rețeaua de laboratoare menționată se concentra doar pe SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, dar acum rețeaua se va adresa unui spectru mai larg de coronavirusuri, inclusiv MERS-CoV, și se va adresa și potențialelor noi coronavirusuri ce pot apărea în viitor. CoViNet este o rețea de laboratoare globale ce au expertiză în supravegherea coronavirusurilor, atât în ceea ce privește oamenii, cât și animalele și mediul înconjurător. 

Rețeaua include în prezent 36 de laboratoare din 21 de țări, din toate cele șase regiuni ale OMS din lume. 

Reprezentanții laboratoarelor s-au întâlnit recent la Geneva, în zilele de 26 și 27 martie, pentru a finaliza un plan de acțiune pentru perioada 2024-2025, astfel încât statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății să fie mai bine echipate și mai bine pregătite pentru detectarea precoce, pentru evaluarea riscului și pentru răspunsul în fața provocărilor create de coronavirusuri, în ceea ce privește sănătatea publică. 


Notă autor:

Imagine simbol generată cu AI, la 28 martie, 12:17 PM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe