Newsflash
Internaționale

Implant pentru tratamentul bolilor neurologice

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 11 2022
Implant pentru tratamentul bolilor neurologice

Compania lui Elon Musk, Neuralink, recrutează un director pentru studii clinice, având în vedere testarea unor implanturi cerebrale pe subiecţi umani.

        Implantul cerebral creat de companie a fost testat deja pe maimuţe, iar Elon Musk spune că dispozitivul le-a permis acestora să joace jocuri video cu puterea gândurilor. Implantul cerebral are ca ţintă tratamentul unor boli neurologice precum paralizia. Pentru a fi aprobat, dispozitivul ar trebui să treacă un test de fezabilitate, iar ulterior să treacă prin procesul de evaluare realizat de Administraţia pentru Controlul Medicamentelor și Alimentelor (FDA). În prezent nu există informaţii publice privind stadiul de aprobare a dispozitivului. La o verificare pe clinicaltrials.gov, Neuralink nu are înregistrat niciun studiu cu subiecţi umani.

        Un alt studiu, efectuat în Israel, urmărește tratamentul paraliziei cu ajutorul unor implanturi la nivelul măduvei spinării. Acest studiu a evaluat ţesuturi funcţionale care au fost implantate animalelor de laborator ce sufereau de paralizie recentă sau care își pierduseră de mult timp funcţia motorie. Toate animalele cu paralizie recentă, respectiv 80% dintre cele cu paralizie de lungă durată, și-au recuperat cel puţin parţial motricitatea.

 

 


Notă autor:

https://www.aljazeera.com/economy/2022/1/20/is-musks-brain-implant-company-moving-closer-to-human-trials

https://www.agerpres.ro/stiintatehnica/2022/02/07/paralizia-ar-putea-fi-tratata-prin-implanuri-de-maduva-spinarii-potrivit-unui-studiu-israelian--860816

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe