Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA a început evaluarea accelerată a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Valneva

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 3 decembrie 2021, ora 12:04

EMA a anunţat că a demarat examinarea în procedură accelerată a vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania franco-austriacă Valneva, singurul ser cu virus dezactivat.

Valneva

„Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a început examinarea continuă a VLA2001, un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva”, a anunţat agenţia europeană cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, precizând că nu poate deocamdată să estimeze momentul în care ar putea fi luată o decizie de autorizare a acestui ser, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, acest vaccin cu virus dezactivat – o tehnologie diferită de cea bazată pe ARN mesager, utilizată de companiile Pfizer şi Moderna – a arătat în cadrul unor studii clinice că declanşează producţia de anticorpi care ţintesc SARS-CoV-2 (...) şi poate să ajute la protecţia împotriva bolii.

„În general, este nevoie de câteva luni pentru ca vaccinurile candidate să treacă de la stadiul de examinare la cel de autorizare, deşi unele dintre ele, precum cele dezvoltate în Rusia şi în China, aşteaptă această autorizare din partea EMA de mai multă vreme”, precizează sursa citată.

La ora actuală, acesta este singurul vaccin-candidat cu virus dezactivat care face obiectul unor studii clinice împotriva COVID-19 în Europa, a anunţat Comisia Europeană pe 10 noiembrie, după ce a încheiat un acord cu compania franco-austriacă privind furnizarea unei cantităţi de până la 60 de milioane de doze cu acest vaccin împotriva noului coronavirus până în anul 2023.

Etichete: Valneva virus dezactivat vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.