Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Număr limitat de spectatori la Jocurile Olimpice

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 2 iulie 2021

Jocurile Olimpice de anul acesta, programate să înceapă la 23 iulie în Tokyo, se vor desfășura cu până la 10.000 de spectatori, au anunţat organizatorii.

În Japonia, în ultima perioadă au fost raportate 1.400 de infecţii zilnice cu SARS-CoV-2, numărul scăzând de la 6.000 în luna mai, conform autorităţilor guvernamentale. Experţii consideră că o rată de infectare zilnică sub 100 ar fi ideală pentru ca Jocurile Olimpice să se desfășoare în deplină siguranţă.

Orașul Tokyo a înregistrat în ultima săptămână o medie de sub 400 de cazuri zilnice. În ceea ce privește procesul de vaccinare, datele oficiale arată că la nivel naţional aproximativ 16% din populaţie a fost vaccinată.

Cei 10.000 de fani cărora li se va permite participarea la eveniment vor respecta câteva reguli: să poarte mască și să nu vorbească tare sau să ţipe. Există însă anumite reţineri că desfășurarea Jocurilor Olimpice ar putea declanșa un nou val în Japonia. Premierul Yoshihide Suga a încurajat publicul japonez să urmărească evenimentul la televizor.

Etichete: anulare jocuri olimpice tokyo SARS-CoV- 2 tokyo

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.