Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: Gravitatea COVID ar putea scădea în timp

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 31 martie 2022, ora 09:38

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat publicităţii un plan actualizat referitor la COVID-19, prezentând trei scenarii posibile ale evoluţiei pandemiei anul acesta.

Virusul SARS-CoV-2 va continua să evolueze, dar severitatea bolii pe care o produce se va reduce în timp, preconizează OMS.

gravitate COVID

„Pe baza informaţiilor pe care le avem acum, cel mai probabil scenariu este că virusul SARS-CoV-2 va continua să evolueze, dar severitatea bolii pe care o produce se va reduce în timp întrucât imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infectării”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Agerpres.

Citește și: OMS recomandă țărilor europene să se concentreze mai mult pe domeniul sănătăţii

Cu toate acestea, directorul OMS a avertizat că se pot produce periodic vârfuri în ceea ce priveşte cazurile şi decesele ca urmare a slăbirii imunităţii, ceea ce ar putea necesita doze booster periodice pentru grupurile vulnerabile.

Referindu-se la celelalte două scenarii potenţiale, Tedros a spus că fie vor apărea variante mai puţin severe, iar dozele booster sau noi formule ale vaccinurilor nu vor mai fi necesare, fie va apărea o variantă mai virulentă, iar protecţia oferită de vaccinările anterioare sau de infectare se va diminua rapid.

Varianta actualizată a Planului strategic de pregătire şi răspuns al OMS stabileşte acţiunile strategice pe care fiecare ţară trebuie să le implementeze pentru a aborda cauzele transmisiei SARS-CoV-2, a micşora impactul COVID-19 şi a pune capăt urgenţei globale.

Este cel de-al treilea Plan strategic de pregătire şi răspuns redactat de OMS şi cel mai probabil va fi şi ultimul, a mai spus directorul organizaţiei.

Primul raport a fost lansat în februarie 2020, la începutul pandemiei.

Etichete: impactul COVID-19 plan strategic virusul SARS-CoV-2 OMS grupurile vulnerabile

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.