Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Rușii își vaccinează cățeii și pisicile împotriva COVID-19

Viața Medicală
L. Budin joi, 27 mai 2021, ora 14:36

În anumite regiuni de pe teritoriul Federației Ruse a început vaccinarea animalelor de companie împotriva COVID-19. Cererile de imunizare vin din partea crescătorilor și a stăpânilor de patrupede.

În mai multe regiuni din Federația Rusă, animăluțele pot primi vaccinul Carnivak-Cov la cabinetele veterinare, relatează agenția RIA, preluată de msn.com. Imunitatea astfel dobândită poate dura până la 6 luni.

vaccinare-pisici

Uniunea Europeană și țări precum Argentina, Coreea de Sud sau Japonia și-au manifestat interesul pentru serul rusesc destinat animalelor de companie.

Oamenii de știință spun că nu există dovada că ar juca joacă un rol semnificativ în răspândirea coronavirusului. Totuși, infectările cu SARS-CoV-2 au fost conformate la diverse specii de pe glob, inclusiv la căței, pisici, maimuțe și nurci.

Reprezentanții Serviciului federal rusesc pentru supraveghere veterinară și fitosanitară, Rosselhoznadzor, din subordinea Ministerului Agriculturii, arată că veterinarii primesc tot mai multe cereri de vaccinare din partea crescătorilor de animale, a stăpânilor de căței și pisici care călătoresc des și din partea cetățenilor ale căror patrupede sunt lăsate în libertate.

Un vaccin asemănător ese dezvoltat de compania farmaceutică veterinară americană, Zoetis.

Datele arată că nurcile au fost, cu precădere, afectate de COVID-19. Vietățile semi-acvatice, crescute pentru blana lor, s-au îmbolnăvit cu miile de pe urma infectării cu coronavirus.

În luna martie, Rusia înregistra Carnivak-Cov, primul ser din lume destinat imunizării animelelor de companie contra coronavirusului.

 

 

Etichete: vaccinare rusia animale de companie ser anti-covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.