Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sanofi investește 400 de milioane de euro pe an pentru vaccinuri ARNm

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 30 iunie 2021, ora 14:18

Compania farmaceutică franceză Sanofi va investi două miliarde de euro în următorii cinci ani pentru cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor pe baza tehnologiei inovatoare ARN mesager.

Sanofi va crea centre de cercetare în laboratoarele sale din Cambridge, Statele Unite, şi în Marcy-l'Étoile, în apropiere de Lyon, în sud-estul Franţei, se precizează într-un comunicat preluat de AFP și citat de Agerpres.

cercetare-laborator

Obiectivul declarat al proiectului este acela de a dezvolta o nouă generaţie de vaccinuri, cu cel puţin şase seruri candidate care să intre în studii clinice până în 2025.

Compania îşi va intensifica parteneriatul cu Translate Bio, o companie americană din domeniul biotehnologiei, specializată în ARN mesager, cu care colaborează din 2018.

Este vorba despre vaccinuri de rutină pentru boli infecţioase. Nu vom înlocui vaccinurile noastre actuale, ci ne vom extinde portofoliul. (...) Ambiția noastră este de a aduce ARN mesager în etapa următoare: să facem această tehnologie să evolueze, obţinând vaccinuri termostabile (...) şi cu o siguranţă îmbunătăţită”, a spus Thomas Triomphe, vicepreşedinte executiv şi responsabil global al Sanofi Pasteur, sucursala din cadrul companiei care se ocupă de vaccinuri.

Anul trecut, vaccinurile Sanofi au generat vânzări în valoare de circa şase miliarde de euro, reprezentând circa 17% din cifra de afaceri a companiei.

Sanofi a mai anunţat și lansarea primelor studii clinice în vederea unui proiect de vaccin antigripal, pe bază de ARN mesager.

Etichete: compania sanofi cercetare vaccinuri tehnologia arnm

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.