Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

UE a încheiat un acord privind achiziţia de vaccinuri dezvoltate de HIPRA

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 3 august 2022, ora 10:37

Comisia Europeană a anunţat că a semnat un acord de achiziţie cu producătorul farmaceutic spaniol HIPRA privind furnizarea de vaccinuri anti-COVID bazate pe proteine recombinate.

Acestea vor deveni disponibile în UE dacă vor fi autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente ( EMA), scrie Agerpres.

HIPRA

Executivul Uniunii Europene a precizat într-un comunicat de presă că 14 ţări europene participă la acest acord, în virtutea căruia vor putea să achiziţioneze până la 250 de milioane de doze.

„În contextul în care numărul infecţiilor COVID-19 este în creştere în Europa, trebuie să ne asigurăm o capacitate maximală de pregătire pe măsură ce ne apropiem de sosirea lunilor de toamnă şi de iarnă. Vaccinurile HIPRA adaugă o altă opţiune în portofoliul nostru extins de vaccinuri pentru statele membre şi cetăţenii noştri. (...) Intensificarea vaccinării anti-COVID-19 şi creşterea procentului de vaccinare cu doze booster vor fi esenţiale în lunile următoare”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, citată în comunicat.

Vaccinul bivalent HIPRA cu proteine recombinate, care este în prezent supus unei proceduri de examinare de către EMA, a fost dezvoltat pentru a fi utilizat ca doză booster pentru persoane anterior vaccinate împotriva noului coronavirus şi care au vârste de peste 16 ani.

Până în prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană.

Etichete: EMA vaccinul bivalent HIPRA HIPRA proteine recombinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.