Newsflash
ACTUALITATE Știri

Intervenții aeromedicale pe Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău

de Florentina Ionescu - iul. 6 2023
Intervenții aeromedicale pe Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău

Spitalul Județean de Urgență Bacău a avut în ultima perioadă mai multe intervenții aeromedicale pe heliportul propriu, desfășurate cu rapiditate.

Marți, 4 iulie 2023 s-au realizat două transporturi aeromedicale de înaltă performanță cu ajutorul elicopterelor SMURD, care asigură asistență medicală excepțională și pe parcursul zborului, potrivit paginii de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. 

Primul zbor s-a efectuat cu elicopterul SMURD 343 - Iași la Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, cu un pacient în vârstă de 61 ani, din Bacău, diagnosticat de medicii din UPU cu infarct miocardic acut. 

Al doilea zbor s-a realizat cu ajutorul elicopterului 346 - Galați, cu un pacient în vârstă de 79 de ani, din Glăvanești, preluat din UPU cu diagnosticul fractură de coloană cervicală. 

Pe calea aerului se asigură accesul rapid la intervenții medicale de specialitate, pentru pacienții critici, crescându-le în acest fel șansa la viață, precizează reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Mai multe imagini: 

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/spitaluljudeteanbacau

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe