Newsflash
Știri

Lacul Titan din parcul IOR devine accesibil și persoanelor cu dizabilități

de L. Budin - sept. 27 2023
Lacul Titan din parcul IOR devine accesibil și persoanelor cu dizabilități

Prin proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate”, Asociaţia Caiac Smile îşi propune să accesibilizeze cel puțin zece lacuri urbane pentru persoanele cu dizabilităţi.

În premieră în Capitală, Lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), devine accesibil și persoanelor cu dizabilități. Evenimentul care marchează modernizarea și adaptarea lacului la standardele internaționale va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 14.00, fiind organizat de Asociația Caiac Smile, în colaborare cu Primăria Sectorului 3 și Kayak Champions, se arată într-un comunicat. 

Accesibilizarea Lacului Titan din București consolidează eforturile Asociației Caiac Smile, condusă de antrenorul lotului României de juniori & U23 la caiac-canoe slalom, Ionuț Stancovici, de adaptare a lacurilor urbane din țara noastră la nevoile persoanelor cu dizabilități. 

Proiectul a debutat la Cluj-Napoca, în data de 9 iulie a.c., cu un succes confirmat de prezența miilor de copii, părinți și bunici care au descoperit și s-au îndrăgostit de acest sport, se subliniază.

Sâmbătă, vor da startul maratonului distracției și vor vâsli spre normalitate, în caiace adaptate, campioni olimpici, sportivi de performanță, personalități publice și vedete. La eveniment, vor participa și sute de persoane cu nevoi speciale și copii din centrele de plasament din București. 

Întâlnirea cu cei peste o mie de oameni care au venit să vâslească pe Lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, mulți dintre ei, după foarte mult timp de stat doar în casă, pentru că le este peste puterile lor să iasă în scaunele rulante, bucuria, zâmbetul de pe fețele copiilor, dar și suportul și deschiderea autorităților care ne ajută să facem toate aceste lucruri posibile ne arată că suntem în direcția bună și vă așteptăm alături de noi, să vârslim cât mai mulți spre normalitate”, a declarat Ionuţ Stancovici, organizatorul evenimentului și președintele Asociației Caiac Smile.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe