Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Lansare: test rapid de antigeni care permite detectarea SARS-CoV-2 în 15 minute

de Florentina Ionescu - oct. 20 2020
Lansare: test rapid de antigeni care permite detectarea SARS-CoV-2 în 15 minute

Compania Siemens Healthineers a anunțat la jumătatea lunii octombrie că lansează un test rapid cu antigeni pentru detectarea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, testul Clinitest (denumirea completă fiind CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test) este unul rapid, într-o casetă de plastic, care nu necesită instrumente de laborator sau personal specializat din laboratoarele de analiză pentru a fi administrat, iar rezultatele sunt oferite în doar 15 minute.

test-clinitest-covid19

Acest test a fost dezvoltat și testat de un partener al Siemens Healthineers și a demonstrat o sensibilitate de 96,72% și o specificitate de 99,22%, potrivit unui comunicat de presă, pe baza unui studiu clinic de 317 de subiecți.

Studiul a fost efectuat în șase locuri diverse, printre care un spital, o clinică comunitară, un campus al unei facultăți și o secție de oncologie.

Compania Siemens Healthineers a mai menționat în comunicat că are în plan să înainteze testul pentru a obține autorizația de urgență de la FDA, adică Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA Emergency Use Authorization).

„Există o nevoie publică uriașă pentru teste de încredere care să poată identifica rapid indivizii contagioși și să poată ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, în special în zonele cu trafic intens și acolo unde oamenii se adună frecvent”, a declarat Christoph Pedain, Head of Point of CareDiagnostics din cadrul Siemens Healthineers.

Acesta a explicat că a fost esențial ca studiul clinic pentru acest test să evalueze condițiile clinice variabile la care să ne putem aștepta atunci când este implementat un test rapid de antigeni.

„Acest test rapid de antigeni face ca testarea să fie disponibilă mai multor oameni, într-o varietate mult mai mare de medii – în special în locuri în care există nevoia ca oamenii trebuie să fie testați rapid, cum ar fi aeroporturile, sau locuri unde accesul este limitat la resursele de laborator, așa cum sunt școlile”, a precizat Christoph Pedain.

Metoda de testare

CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test este ușor de administrat pentru profesioniștii din sănătate și oferă rezultate rapide, folosind metoda exsudatului nazofaringian.

Odată ce mostra a fost prelevată, tamponul pentru recoltarea exudatului nazofaringian este introdus în tubul cu un lichid special pentru a extrage molecula țintită. Lichidul acesta este apoi distribuit pe o casetă de test și, în doar 15 minute, un rezultat pozitiv sau negativ este indicat clar pe casetă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe