Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

A fost publicată ultima actualizare a Listei comune a testelor antigen COVID-19 a UE

de Florentina Ionescu - iul. 31 2023
A fost publicată ultima actualizare a Listei comune a testelor antigen COVID-19 a UE

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a anunțat că în data de 26 iulie a.c. a fost publicată ultima actualizare a Listei comune a testelor antigen COVID-19 a Uniunii Europene.

Puteți accesa această listă accesând linkul: health.ec.europa.eu.

În contextul pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Securitatea Sanitară (Health Security Committee - HSC) a înființat în mai 2021 un grup de lucru tehnic privind testele de diagnosticare COVID-19. Acest grup de lucru tehnic a reunit experți din cele 27 de țări ale Uniunii Europene (UE) și Norvegia, precum și reprezentanți ai Direcției Generale pentru Sănătate și Siguranță Alimentară (DG SANTE), Centrul Comun de Cercetare (JRC) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). 

Scopul Grupului de Lucru Tehnic (TWG) al HSC a fost să revizuiască propunerile prezentate de țările UE, precum și de producători, pentru ca dispozitivele să fie incluse în Lista comună a testelor antigen COVID-19 a Uniunii Europene, se arată pe site-ul anm.ro.

În cazul în care grupul tehnic de lucru consideră că este necesară o actualizare a Listei comune la nivelul UE a testelor antigen pentru depistarea COVID-19, va fi prezentată o propunere Comitetului pentru Securitate Sanitară în vederea obținerii unui acord formal. Astfel de actualizări au vizat adăugări și/sau eliminări de teste antigen sau actualizări privind disponibilitatea datelor și informațiilor (de exemplu, publicarea de noi studii de validare). 

Alături de fiecare actualizare a listei comune a UE, a fost publicată o anexă care stabilește detalii suplimentare și informații de bază cu privire la deciziile luate de grupul de lucru tehnic. 

Această anexă poate fi accesată accesând linkul health.ec.europa.eu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe