Newsflash
ACTUALITATE Știri

Lege promulgată: cabinetele de medicină de familie vor putea primi statut de utilitate publică

de L. Budin - oct. 31 2023
Lege promulgată: cabinetele de medicină de familie vor putea primi statut de utilitate publică

Statutul de utilitate publică permite darea în folosință gratuită a spaţiilor proprietate publică ale unităţilor administrativ-teritoriale cu destinaţie cabinete de medicină de familie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede posibilitatea declarării, la cerere, a cabinetelor de medicină de familie şi a punctelor secundare de lucru ca unităţi sanitare de utilitate publică.

Actul normativ modifică şi completează în acest sens Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, informează Agerpres.

Potrivit actului normativ, „asistenţa medicală primară este asigurată prin cabinetul de medicină de familie, care poate fi unitate sanitară de utilitate publică”.

Statutul de unitate sanitară de utilitate publică se va acorda cabinetelor de medicină de familie la cerere.

„Cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. Punctele de lucru pot obţine, la cerere, statutul de utilitate publică”, prevede actul normativ.

La dezbaterile din Parlament, deputatul PNL Cristina Vecerdi, unul dintre iniţiatorii legii, a precizat că statutul de utilitate publică „permite darea în folosinţă gratuită a spaţiilor proprietate publică ale unităţilor administrativ-teritoriale cu destinaţie cabinete de medicină de familie”.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe