Newsflash
Știri

Maratonul Resuscitării Cluj-Napoca: participanții vor să doboare un record

de L. Budin - ian. 11 2024
Maratonul Resuscitării Cluj-Napoca: participanții vor să doboare un record

Participanții, medicii, paramedicii și pompierii vor efectua neîntrerupt masaj cardiac unui manechin, pentru a consemna un record al resuscitării.

O nouă ediție a Maratonului Resuscitării va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie 2024, în zona Foodcourt a Centrului Comercial VIVO Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfăşura între orele 10.00 – 20.00.

Maratonul Resuscitării este iniţiat de către medicii şi paramedicii voluntari ai SMURD Cluj, cu sprijinul unor instituții partenere. Proiectul a luat amploare inclusiv la nivel naţional şi îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a manevrelor de resuscitare de bază.

În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câştiga minute importante în lupta cu viaţa, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari şanse de supravieţuire”, se arată într-un comunicat. 

Publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv şi se repetă întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. Limba de predare principală este româna, însă se asigură predare şi în limbile engleză, germană şi maghiară.

Ne bucurăm să vă anunțăm că vom avea şi un moment special în cadrul evenimentului. Mai exact, participanţii, împreună cu medicii, paramedicii, pompierii şi voluntarii, vor efectua neîntrerupt masaj cardiac unui manechin, pentru a consemna un record al resuscitării”, se mai arată. 

Maratonul Resuscitării, Ediţia XI, este realizat de către ISU-SMURD Cluj, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj - Unitatea de Primire Urgenţe, Fundaţia pentru SMURD, CERT Transilvania şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


Notă autor:

Sursă foto: SMURD Cluj

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe