Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Medic ucis în bombardamentul rusesc asupra unui spital din Herson

de L. Budin - aug. 2 2023
Medic ucis în bombardamentul rusesc asupra unui spital din Herson

Un medic a fost ucis şi cinci angajați ai unui spital au fost răniți marţi, 1 august, în urma bombardamentelor ruseşti asupra unei unități sanitare din oraşul Herson, în sudul Ucrainei.

Fotografii postate de oficiali arată podeaua însângerată şi o gaură mare în acoperiş, cu dărâmături împrăştiate pe podea, informează Reuters și Agerpres.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a declarat că patru cadre medicale au fost rănite, plus o asistentă grav rănită, despre care s-a anunţat anterior.

Șeful administraţiei militare, Roman Mrociko, citat de publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli, a spus că pentru tânărul medic ucis era prima zi de muncă. În acest timp, medicii se luptă pentru viaţa asistentei grav rănite. Secţia de chirurgie a unităţii a fost, de asemenea, afectată în urma bombardamentului.

Organizaţia neguvernamentală de profil Médecins Sans Frontieres (MSF) a spus că a lucrat la spitalul ucrainean respectiv, căruia i-a furnizat echipamente medicale şi l-a ajutat oferind consultaţii de sănătate mintală persoanelor strămutate în urma distrugerii barajului de la Kahovka.

„Condamnăm fără echivoc acest atac ruşinos asupra unei unităţi medicale şi transmitem condoleanţele noastre familiei medicului ucis”, a declarat MSF, într-o postare pe platforma de mesagerie X (Twitter).

Reuters nu a reuşit să verifice toate aceste informaţii din surse independente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe