Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara se specializează în Germania

de L. Budin - ian. 30 2024
Medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara se specializează în Germania

O echipă de șase medici va beneficia de experienţa şi îndrumarea prof. univ. dr. Eugen Săndică de la Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen, Germania.

În perioada 20 ianuarie – 23 februarie 2024, prima echipă alcătuită din șase medici, chirurgi și anesteziști, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, va beneficia de expertiza prof. univ. dr. Eugen Săndică, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformațiilor cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen (Germania).

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara anunță că a devenit gazda proiectului „Speranţa Trăieşte în Inimile Copiilor”, iniţiat de Rotary Club Timişoara. Colaborarea are ca scop susţinerea şi dezvoltarea calităţii serviciilor medicale pentru copiii cu afecţiuni cardiace, prin specializarea medicilor în chirurgia pediatrică, se arată într-un comunicat. 

În octombrie a anului trecut, Rotary Club Timişoara a organizat un spectacol caritabil, ce a permis strângerea fondurilor necesare. O primă echipă va beneficia de îndrumarea prof. univ. dr. Eugen Săndică, cu scopul de a se oferi medicilor o pregătire superioară într-un domeniu în care, în România, se înregistrează un deficit de specialiști.

Fondurile necesare programelor de instruire, inclusiv transportul, cazarea şi masa, sunt acoperite de Clubul Rotary Timişoara, partener al Institutului de Boli Cardiovasculare.

O altă echipă de medici urmează să plece în Germania în perioada lunilor martie – aprilie, pentru același tip de activitate profesională. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Rotary Club Timișoara

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe