Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii de familie din Bucureşti-Ilfov plănuiesc să nu prelungească contractul cu CNAS

de L. Budin - ian. 15 2024
Medicii de familie din Bucureşti-Ilfov plănuiesc să nu prelungească contractul cu CNAS

Medicii de familie din Bucureşti şi Ilfov au anunţat că iau în calcul să nu prelungească prin act adiţional contractul cu CNAS - astfel că, de la 1 februarie, pacienţii ar putea fi primiţi în cabinete doar cu plată.

Măsura va fi luată dacă tarifele pentru servicii medicale nu se menţin la nivelul avut în ultimul trimestru din 2023, informează Agerpres. Medicii de familie cer încheierea de acte adiţionale pentru tot anul 2024 pe actualele valori ale punctelor per capita şi pe serviciu.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, a punctat, luni, 15 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că se propun „scăderi foarte greu de suportat” pentru medicina de familie şi pentru ambulatoriul de specialitate, fapt care a declanşat un val de nemulţumiri în toată ţara.

Ea a explicat că, dacă nu se prelungeşte contractul cu CNAS, consultaţiile se plătesc, nu se pot elibera bilete de trimitere - internare, reţete compensate, concedii medicale. „De câte ori au fost astfel de situaţii, noi am asigurat urgenţele”, a punctat Sandra Alexiu.

Reprezentanţi ai asociaţiilor medicilor de familie din Bucureşti şi Ilfov vor avea, luni seara, o întrevedere cu omologii lor din ţară, pentru ca demersurile pe care le întreprind să fie coordonate.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti - Ilfov, dr. Mihnea Stroe, a menţionat că un sondaj realizat în rândul membrilor breslei arată că jumătate dintre aceştia au drept „primă opţiune” încetarea contractelor cu CNAS de la 1 februarie, dacă nu se menţin tarifele pentru servicii medicale stabilite pentru ultimul trimestru din 2023.

El a amintit că proteste s-au organizat deja în ţară şi că vor mai urma și altele.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe