Newsflash
Știri

MS a evaluat proiectele pentru 200 de centre comunitare integrate din rural

de L. Budin - iun. 16 2023
MS a evaluat proiectele pentru 200 de centre comunitare integrate din rural

Investiția se ridică la 40 de milioane de euro și cuprinde construcția, reabilitarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor respective.

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul PNRR pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar. Investiția totală se ridică la 40 de milioane de euro și cuprinde construcția, reabilitarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor din zonele rurale. 

În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip „point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Îmbunătățirea asistenței medicale comunitare o să reducă nivelul actual ridicat al spitalizărilor, pentru multe afecțiuni, iar prin implementarea acestui proiect se va asigura accesul echitabil al pacienților la servicii medicale adecvate, indiferent de zona în care locuiesc, se explică în document.

Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Prin PNRR, am reușit să aprobăm finanțarea pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistență medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale. Toți oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe