Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: incident inacceptabil privind asistența medicală acordată unei femei gravide

de L. Budin - iul. 31 2023
MS: incident inacceptabil privind asistența medicală acordată unei femei gravide

O femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul Spitalului Municipal Urziceni și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

La Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, a avut loc un eveniment „de o gravitate deosebită”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.  Luni, 31 iulie, jurul orei 5.00, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului. 

Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. 

Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței”, se mai arată.

În momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc, se subliniază în comunicat. 

O femeie a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni, a scris, luni, 31 iulie, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele Gabriela Dobra pentru profesionalism şi implicare! P.S. Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa”, se arată în postare.

Poliţia anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză”, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Marian Iordache

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe