Newsflash
ACTUALITATE Știri

Nestlé România, creștere organică de 19,2% în primele 6 luni din 2023

de Magdalena Tănăsescu - iul. 27 2023
Nestlé România, creștere organică de 19,2% în primele 6 luni din 2023

Compania Nestlé România a încheiat primele 6 luni ale anului cu o creștere organică de 19,2%, în vreme ce la nivel global creșterea organică a Nestlé a fost de 8,7%.

Potrivit unui comunicat remis redacției, creșterea a fost generalizată pentru toate zonele geografice și toate categoriile. Pentru anul 2023 se preconizează o creștere organică a vânzărilor la un interval cuprins între 7% și 8%.

 

„Nestlé România a încheiat primele 6 luni ale anului cu o creștere organică de 19,2%, creștere care provine de la toate cele 10 categorii. În această perioadă, am donat aproximativ 34 de tone de produse în valoare de peste 200.000 de euro către Banca pentru Alimente, și am colaborat cu 34 de ONG-uri și asociații studențești. De asemenea, ne-am continuat parteneratul cu Junior Achievement și proiectele educaționale în școli, cu participarea a peste 80.000 de elevi”, a declarat Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România. 

 

În zona Europa s-a înregistrat o creștere organică de 8,9%, cu pricing de 11,3%, care reflectă trendul inflaționist din ultimii doi ani.

„Creșterea în Zona Europa a fost susținută de pricing, dezvoltarea puternică a vânzărilor în e-commerce și un impuls continuu în canalele out-of-home. Zona Europa a înregistrat creșteri ale cotei de piață pentru categoriile destinate hranei pentru animale de companie, dulciuri și nutriție pentru sugari”, se menționează în comunicat. 

La nivel global, se pune accent pe eliminarea defrișarilor de pe terenurile de unde Nestlé se aprovizionează cu ulei de palmier. 

 

„Compania intensifică eforturile în domeniul sustenabilității și susținerii comunităților la nivel global. Uniunea Europeană a adoptat recent o legislație care va interzice importul de mărfuri provenind de pe terenuri agricole obținute prin defrișare, inclusiv pentru ulei de palmier”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe