Newsflash
Știri

Noi cercetări privind impactul variațiilor hormonale asupra pielii și scalpului

de L. Budin - iul. 28 2023
Noi cercetări privind impactul variațiilor hormonale asupra pielii și scalpului

În cadrul Congresului Mondial de Dermatologie (WCD) din Singapore, L'Oréal și-a împărtășit viziunea pentru viitorul dermatologiei prin prezentarea unor noi cercetări și inovații pentru sănătatea pielii.

WCD reunește cei mai importanți dermatologi, oameni de știință și cercetători din lume pentru a discuta cele mai recente progrese în domeniul dermatologiei, se arată într-un comunicat.

La Congres, L'Oréal Dermatological Beauty (LDB) a prezentat rezultatele a două studii globale privind sănătatea pielii, desfășurate de La Roche Posay (LRP) și Vichy, după cum urmează:

•           În cel mai mare studiu de acest fel, La Roche Posay  a intervievat 48.000 de persoane din 34 de țări și a constatat că jumătate (50%) suferă de tulburări de pigmentare ale pielii autodeclarate (PD), inclusiv vitiligo, hiperpigmentarea postinflamatorie și melasma. Aproape o treime (28%) a raportat un impact semnificativ asupra calității vieții, iar 44% dintre cei cu tulburări de pigmentare au declarat că ascund partea vizibilă a pielii afectate.

•           Vichy a prezentat rezultatele unui sondaj realizat în rândul a 20.000 de femei din 20 de țări, care a arătat că 72% dintre femei consideră că variațiile hormonale au un impact negativ asupra stării lor de bine, iar majoritatea femeilor (3 din 4) spun că problemele pielii sunt prezente sau se înrăutățesc în perioadele menstruale.

Am avut deosebita plăcere să particip în cadrul WDC 2023 la evenimentele științifice L'Oréal Groupe, care au dezvăluit o nouă cercetare impresionantă, pe un număr total de 68.000 de paciente. Atât la nivel global, cât și în România, impactul pigmentării și variațiilor hormonale pe pielea și scalpul femeilor este unul extrem de puternic, cu efect negativ asupra stării de bine și calității vieții pacientelor. De aceea, pentru sănătatea pielii și pentru susținerea calității vieții, pigmentările și efectele variațiilor hormonale la nivelul pielii și scalpului femeilor sunt aspecte obligatoriu de luat în calcul în practica de zi cu zi în cabinetul medicului dermatolog, atât pentru preventie, cât și ca tratament”, a declarat dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog & estetică medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe