Newsflash
Știri

Noi detalii despre licitația pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

de Florentina Ionescu - mar. 3 2022
Noi detalii despre licitația pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat azi câteva informații despre  proiectarea Spitalului Regional Cluj.

Potrivit Ioanei Mihăilă, după Iași, astăzi a fost desemnat și câștigătorul licitației pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj. Ea a postat și linkul către SEAP, pentru ca persoanele interesate să poată vedea detalii despre această licitație.  

spital

„Proiectele de infrastructură în sănătate au fost o prioritate a mandatului meu și le-am monitorizat îndeaproape. Aici mă refer îndeosebi la Spitalele Regionale și centrele de Mari Arși. De asemenea am alocat pentru infrastructura spitalicească prin Planul Național de Redresare și Reziliență 1.7 mld de euro.”, a scris Ioana Mihăilă astăzi pe o rețea socială

Spitalul Regional Iași, cu un pas mai aproape de construcție 

Totodată, ea a explicat că: noul Spital Regional de Urgență Cluj va furniza servicii spitalicești comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate multidisciplinare pentru pacienții cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar și terțiar. 

Un nou sfârșit de mandat la Sănătate 

„Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, va avea 849 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgență, 12 paturi pentru îngrijiri medicale de zi și 15 paturi de chirurgie de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operație, servicii de imagistică (23 de camere), servicii chirurgicale (22 de camere), endoscopie (6 camere), cardiologie intervenţională (3 camere), cardiologie non-invazivă (12 camere), clinica de neuroştiinţe (3 camere). În cazul în care nu vor exista contestații, serviciile de proiectare ar putea începe chiar la finalul acestei luni”, a mai scris Ioana Mihăilă pe pagina oficială de Facebook. 

A fost demarată procedura de licitație pentru Spitalul Regional Cluj 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe