Newsflash
ACTUALITATE Știri

Noua UPU a Spitalului „Bagdasar-Arseni” a fost inundată

de L. Budin - aug. 31 2023
Noua UPU a Spitalului „Bagdasar-Arseni” a fost inundată

Pentru moderna Unitate de Primiri Urgențe de la „Bagdasar-Arseni”, inaugurată în 2021, Primăria Sectorului 4 a investit 3,5 milioane de euro.

Spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” au fost inundate, au informat reprezentanţii unităţii medicale, citați de Agerpres.

Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul „Sfântul Ioan”.

În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la «Sf. Ioan», iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, se precizează. 

La începutul lunii septembrie 2021, se inaugura noua UPU de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, considerată cea mai modernă din România, se arăta într-un material apărut în Viața Medicală. Pentru acest obiectiv Primăria Sectorului 4 a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniți de la Ministerul Sănătății și din fonduri europene.


Notă autor:

Sursă foto: YouTube

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe