Newsflash
ACTUALITATE Știri

Noul președinte al Academiei de Științe Medicale este prof. dr. Mircea Beuran

de Magdalena Tănăsescu - nov. 20 2023
Noul președinte al Academiei de Științe Medicale este prof. dr. Mircea Beuran

Prof. dr. Mircea Beuran a fost ales în funcția de președinte al Academiei de Științe Medicale (ASM), cu 90 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.

În cadrul Adunării Generale a ASM au fost aleși, totodată, și noii membri ai Biroului Executiv.

Potrivit unui comunicat remis redacției, din Biroul Executiv mai fac parte vicepreședinții prof. dr. Ion-Victor Bruckner, prof. dr. Florian Popa, prof. dr. Virgil Păunescu și secretarul general prof. dr. Emanoil Ceaușu. 

„Ne-am propus să continuăm dezbaterile științifice, mesele rotunde din domeniile noastre de activitate, medical, farmaceutic, biologie sau științe agronomice, să dezvoltăm relațiile cu colegii români din afara granițelor, dar și cu cercetătorii străini cu care avem parteneriate mai vechi. Ne dorim, de asemenea, ca în acest mandat, să susținem și să promovăm studiile cu caracter medical, științific, ale specialiștilor, membri ai academiei, cercetători, farmaciști, dar și ale colectivelor pe care le conduc. Și, de asemenea, considerăm foarte important să dezvoltăm cursuri de educație medicală pentru a face cunoscute rezultatele din domeniul  inteligenței artificiale”, a afirmat noul președinte al ASM.

Acesta a precizat că se dorește ca, de la începutul anului viitor, să fie organizate cursuri de inițiere în domeniul inteligenței artificiale.

„Ulterior vrem să dezvoltăm aplicat aceste cursuri pe diferite specialități, în așa fel încât să se înțeleagă plusurile și minusurile acestei etape de dezvoltare, în investigarea și aplicarea unor tehnici cu ajutorul inteligenței artificiale”, a mai spus prof. dr. Mircea Beuran. 

Președintele, vicepreședinții și secretarul general ai ASM sunt aleși pentru un mandat de 4 ani.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe