Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Numărul cazurilor de sifilis înregistrate în SUA este tot mai mare

de Florentina Ionescu - feb. 6 2024
Numărul cazurilor de sifilis înregistrate în SUA este tot mai mare

Statele Unite ale Americii nu au înregistrat cifre atât de mari în ceea ce privește cazurile de sifilis din anii 1950, pe când ratele altor infecții cu transmitere sexuală sunt în scădere sau stagnează.

Epidemia de sifilis din Statele Unite ale Americii nu se calmează, scrie presa străină. Rata cazurilor de infectare a crescut cu 9% în 2022, potrivit unui nou raport al guvernului federal cu privire la bolile cu transmitere sexuală în rândul adulților, scrie Associated Press. Dar există și unele vești bune, spun specialiștii: rata cazurilor noi de gonoree în SUA a scăzut pentru prima dată în zece ani. 

Nu este clar nici până acum de ce cazurile de infecție cu sifilis au crescut cu 9%, în timp ce numărul cazurilor de gonoree a scăzut cu 9%, au spus oficialii de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC), din SUA. Aceștia au adăugat că este prea devreme pentru a știi dacă un trend în nou ce arată scăderea are de-a face cu scăderea ratei infecțiilor cu gonoree. 

Specialiștii din cadrul CDC sunt acum extrem de concentrați asupra problemei generate de sifilis, boală care este mult mai puțin frecventă decât gonoreea și decât Chlamydioza (infecție produsă de bacteria Chlamydia Trachomatis), dar care este considerată a fi mai periculoasă decât acestea. 

Potrivit oficialilor din CDC, sifilisul continuă să aibă un impact disproporționat asupra bărbaților homosexuali și asupra bărbaților bisexuali, însă impactul se extinde în rândul bărbaților heterosexuali și al femeilor heterosexuale, afectând din ce în ce mai mult și nou-născuții. 

Numărul total de cazuri de sifilis a depășit 207.000 în SUA în 2022, o creștere cu 17% și totodată cel mai mare număr de cazuri din Statele Unite încă din 1950 încoace, potrivit datelor publicate la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Numărul cazurilor include nu doar cele mai infecțioase stadii ale bolii, ci și cazurile latente de sifilis, înc are femeile însărcinate au transmis boala către bebelușii lor. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/syphilis-disease-blood-test-doctor-hand-2273076679

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe