Newsflash
ACTUALITATE Știri

Numărul de cazuri de cancer de prostată se va dubla până în 2040

de Magdalena Tănăsescu - apr. 30 2024
Numărul de cazuri de cancer de prostată se va dubla până în 2040

Potrivit unui nou studiu publicat în The Lancet, fenomenul se va înregistra în special în „țările mai puțin bogate”, din care face parte și România.

Autorii studiului susțin că această tendință poate fi explicată prin „creșterea speranței de viață”.

„Potrivit concluziilor noastre, numărul anual de cazuri noi se va dubla, de la 1,4 milioane în 2020 la 2,9 milioane în 2040. Spre deosebire de alte probleme majore, cum ar fi cancerul pulmonar sau bolile cardiovasculare, această creștere a numărului de cazuri nu poate fi prevenită prin politici de sănătate publică”, rezumă autorii studiului realizat prin extrapolarea schimbărilor demografice deja observate în prezent.

Cancerul de prostată, care este cel mai frecvent cancer la bărbați - 15% din totalul cancerelor masculine - apare în majoritatea cazurilor la vârsta de peste 50 de ani. Incidența sa crește brusc odată cu înaintarea în vârstă.

Cel mai important lucru – consideră autorii studiului – este diagnosticarea mai timpurie a afecțiunii în țările mai puțin bogate. „De multe ori, cancerele de prostată sunt depistate prea târziu pentru a se putea lua măsuri eficiente”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe