Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Prințesa de Wales face chimioterapie

de Florentina Ionescu - mar. 25 2024
Prințesa de Wales face chimioterapie

Catherine, Prințesa de Wales, a dezvăluit recent că urmează un tratament împotriva cancerului.

Prințesa de Wales a spus într-un video publicat recent că se află în stadiile incipiente ale unui tratament, după ce a primit diagnosticul de cancer, scrie BBC.com. În declarația sa video, Catherine spune că a fost un „șoc uriaș” după „mai multe luni incredibil de grele”. Dar chiar și așa, ea a dorit să transmită un mesaj pozitiv celor care o urmăresc, spunând că se simte bine și că se simte mai puternică de la o zi la alta. 

Nu au fost dezvăluite detalii despre forma sa de cancer, dar reprezentanții Palatului Kensington spun că sunt încrezători că prințesa se va recupera complet. În declarația sa video, Prințesa de Wales explică faptul că atunci când a suferit intervenția chirurgicală la nivel abdominal în luna ianuarie nu se știa că era vorba de cancer. 

„Totuși, testele efectuate după operație au descoperit că un cancer era prezent. Echipa mea medicală m-a sfătuit, prin urmare, că ar trebui să încep un ciclu de ședințe de chimioterapie ca măsură preventivă, iar acum sunt etapele incipiente ale acestui tratament”, a spus prințesa. 

Chimioterapia a început la sfârșitul lunii februarie. Reprezentanții palatului au spus că nu vor da detalii și niciun fel de informații medicale private pe viitor, nici nu vor spune ce tip de cancer are Catherine. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe