Newsflash
ACTUALITATE Știri

Program de sprijinire pentru angajații afectați de cancer și alte boli grave

de Magdalena Tănăsescu - feb. 27 2024
Program de sprijinire pentru angajații afectați de cancer și alte boli grave

Un program lansat la nivel global la începutul acestei luni, intitulat „Cancer & Work: Acting Together”, are ca obiectiv sprijinirea financiară, emoțională și socială a angajaților afectați de cancer și alte boli grave.

De asemenea, programul asigură și stabilitatea locului de muncă și păstrarea beneficiilor pentru o perioadă de cel puțin douăsprezece luni după diagnostic, pe parcursul concediului medical, indiferent de naționalitatea sau poziția angajatului în cadrul companiei Sanofi. 

„Ultimul lucru la care ar trebui să te gândești atunci când ești diagnosticat cu cancer sau treci printr-un tratament solicitant, sunt eventualele probleme pe care le-ai putea avea la locul de muncă. Sănătatea și bunăstarea emoțională a tuturor angajaților sunt și vor continua să fie o prioritate majoră pentru noi, iar acest lucru se reflectă prin modul în care ne preocupăm de colegii afectați de cancer sau alte boli grave, direct sau indirect”, a afirmat Roxana Cîlțea, HR Head Sanofi Romania, într-un comunicat remis redacției. 

 

Angajaților afectați li se oferă sprijin financiar dar și program flexibil de lucru, pentru a face față cât mai bine tratamentului și a se adapta mai ușor, la revenirea în activitate. Pe parcursul anului 2024, Sanofi intenționează să implementeze acoperirea diverselor cheltuieli nemedicale, concediu neplătit pentru însoțitori, angajații putând astfel să aibă grijă de un membru apropiat al familiei care suferă de o boală gravă. 

Într-un sondaj Harris realizat anul trecut de Cancer & Careers, 35% dintre respondenți au declarat că, în general, cei care suferă de cancer se confruntă cu stigmatizarea la locul de muncă. Cu toate acestea, același studiu a arătat că 78% din cei intervievați au considerat că persoanele care au fost diagnosticate cu cancer și care primesc sprijin din partea angajatorului au mai multe șanse de a prospera la locul de muncă, cu un impact pozitiv asupra sănătății lor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe