Newsflash
Internaționale Știri

O asistentă britanică, vinovată pentru uciderea a şapte bebeluşi

de L. Budin - aug. 21 2023
O asistentă britanică, vinovată pentru uciderea a şapte bebeluşi

O asistentă din Marea Britanie, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită vinovată pentru uciderea a şapte nou-născuţi prematuri şi tentativă de omor a altor sugari.

Cazul i-a îngrozit pe britanici, relatează AFP şi Agerpres. La sfârşitul unui proces care a durat nouă luni, Lucy Letby a fost găsită vinovată de juriul unui tribunal din Manchester pentru crimele comise la Spitalul Countess of Chester, din oraşul cu acelaşi nume, între 2015 şi 2016. Sentinţa va fi pronunţată la o dată ulterioară.

Între iunie 2015 şi iunie 2016, şapte bebeluşi prematuri au murit brusc, fără un motiv evident, uneori la câteva ore unul de celălalt. Alţi zece bebeluşi au fost aproape de moarte, tot fără un motiv evident, însă au fost salvaţi.

Asistenta, în vârstă de 25 de ani la momentul producerii faptelor, a declarat că este nevinovată. Ea a fost acuzată că le-a injectat aer intravenos nou-născuţilor, că a folosit sonde nazogastrice pentru a le injecta aer sau o supradoză de lapte în stomac. De asemenea, ea a fost acuzata că le-a injectat insulină. Uneori, ea combina mai multe agresiuni, până când bebeluşii mureau.

I-am ucis intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună să am grijă de ei. Sunt o persoană rea, oribilă”, a scris femeia într-un bilet găsit de poliţiştii care i-au percheziţionat locuinţa după ce a fost arestată, notează Reuters.

Ea era singurul membru al personalului medical de serviciu în timpul deteriorării bruşte a stării nou-născuţilor, a subliniat judecătorul James Goss.

Procesul a început pe 10 octombrie 2022, la Manchester. Bebeluşii au fost identificaţi doar prin litere, de la A la Q, pentru a proteja familiile. Părinţii au depus mărturie, uneori cu ochii în lacrimi.

Asistenta a fost acuzată că a încercat să-i omoare pe unii dintre ei în mai multe rânduri. Împotriva ei au fost formulate 22 de capete de acuzare.

Printre victime s-au numărat gemeni şi chiar tripleţi, dintre care doi au murit la 24 de ore distanţă după ce Lucy Letby s-a întors din vacanţă în iunie 2016. Al treilea bebeluş a scăpat cu viaţă, după ce părinţii au cerut să fie transferat la alt spital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe