Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Doare cu lacrimi

Viața Medicală
Dr. Ecaterina PETRESCU-BOTONCEA vineri, 15 octombrie 2021

Dintre cei 58 de pacienţi decedaţi de COVID la Spitalul Judeţean Târgoviște, secţia ATI-COVID, de la jumătatea lunii august 2021 și până la 13 octombrie, 56 de bolnavi au fost nevaccinaţi.

1_3

        Doar doi pacienţi, unul în vârstă de 81 de ani și altul de 82 de ani, suferind de boli neoplazice în stadiu avansat, au fost vaccinaţi. Dintre aceștia, 25 au decedat în cursul internării în secţia ATI-COVID, ceilalţi după transferul în alte secţii cu suport ventilator, cardiac sau renal.

        Sigur că în confruntarea cu boala au ieșit la iveală multe caractere frumoase, mulţi eroi, dar și multă ură inexplicabilă, multe voci, atitudini aflate pe contrasens. O gălăgie infernală însoţește această pandemie. Ideea prevenţiei prin vaccinare și protejarea prin alte mijloace igienice, inclusiv purtarea măștii, împart lumea în două, arătând, o dată în plus, că nu suntem în stare să evoluăm și să ieșim din lumesc. Dar doare, doare cu lacrimi, uneori cu disperare, rar cu resemnare, când vezi câţi oameni mor, cunoștinţe sau apropiaţi ori necunoscuţi, fraţi ai noștri. Și câte spirite înalte, stâlpi ai culturii și ai știinţei, plătesc acest tribut.

        M-am numărat printre cei care nu și-au părăsit locul de muncă în spital. Desigur, m-am vaccinat, știind bine că vaccinul nu este un panaceu sigur, dar că el modulează răspunsul imun în cazul contaminării și scade riscul unei forme grave, chiar letale.

        Boala m-a ocolit și am putut scrie o carte despre această suferinţă necruţătoare și despre efectele ei în plan uman, anume, despre conflictul dintre om și natură, viaţă și suferinţă, a cărei rezolvare o dă doar iubirea dintre oameni, adică ridicarea nivelului de conștiinţă colectivă și a vibraţiei umane. Astfel se pune în acord vibraţia inimii cu vibraţia universală a câmpului alfa, locul unde Iisus a descris Calea, Adevărul și Viaţa. Și pentru că această carte trebuia să aibă un nume, i-am spus „Numele meu este Tu”. Tu, cititorule!

Etichete: vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.