Newsflash
Internaționale Știri

Papa Francisc cere comunităţii internaţionale să interzică maternitatea surogat

de L. Budin - ian. 9 2024
Papa Francisc cere comunităţii internaţionale să interzică maternitatea surogat

Papa Francisc a invitat comunitatea internaţională să acţioneze pentru a interzice maternitatea surogat, denunţând „comercializarea” corpului uman.

„Drumul către pace presupune respect pentru viață, pentru fiecare viaţă umană”, începând cu cea a copilului nenăscut din pântecele mamei, care nu poate fi suprimată „şi nici nu poate deveni obiect de comercializare”, a declarat papa Francisc în cadrul unui discurs adresat membrilor corpului diplomatic de la Vatican, conform AFP și Agerpres.

În acest sens, consider că practica maternității surogat este regretabilă, deoarece subminează grav demnitatea femeilor şi a copiilor”, a adăugat el.

Comunitatea internațională ar putea să se angajeze să interzică la nivel global această practică, și-a exprimat speranța suveranul pontif. 

Biserica Catolică se opune maternității surogat, o tehnică de procreare asistată medical constând din implantarea unui embrion în uterul unei mame surogat, care, după naştere, încredinţează copilul cuplului care a solicitat această procedură.

Încă din iunie 2022, papa a calificat maternitatea surogat drept „o practică inumană”.

Majoritatea țărilor europene interzic maternitatea surogat. Utilizarea mamelor surogat este uneori autorizată sau tolerată atâta timp cât nu este remunerată (Belgia, Olanda, Regatul Unit, Canada, Brazilia, Columbia).

Maternitatea surogat remunerată este autorizată în anumite state americane. 


Notă autor:

Sursă foto: Ashwin Vaswani/ Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe