Newsflash
ACTUALITATE Știri

Patronatele din turism susțin că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

de Magdalena Tănăsescu - iul. 24 2023
Patronatele din turism susțin că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

Patronatul RESTO Constanţa şi Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România susțin că buletinele de analiză a concentraţiei de eColi din Marea Neagră înregistrează variaţii în limitele normale în acest an.

Potrivit unui comunicat postat pe o retea de socializare, variațiile mai ridicate de concentrații ale unor bacterii sunt normale, mai ales când cresc consistent numărul și densitatea de turiști.

„Ne confruntăm cu comunicate și buletine de analiză larg mediatizate în mass-media, care ne aduc ușor aminte de comunicatele emise în perioada pandemiei. Acestea au determinat suficientă panică și dezinformare, încât să producă consecințe dramatice, economice, sociale, dar și psihice și emoționale. Apa mării este sărată, variațiile mai ridicate de concentrații ale unor bacterii sunt normale, mai ales când cresc consistent numărul și densitatea de turiști”, susține Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România și președinte de onoare Patronat RESTO Constanța. 

Patronatele solicită ferm DSP Constanța, prefectului Constanței și ministrului Sănătății să clarifice corect, complet și imediat, în spațiul public, faptul că buletinele de analiză a concentrației de eColi se monitorizează săptămânal, în fiecare an, iar aceste buletine înregistrează și în acest an variații normale, în limitele de siguranță.

„Nu am văzut niciodată în Bulgaria, în Turcia sau în Grecia asemenea campanii de panică desfășurate pe larg în mass-media, pe subiecte care sunt firești și naturale, precum vedem în fiecare an în România. Conform discuțiilor pe care le-am purtat cu directorul DSP Constanța, Cristina Schipor și cu prefectul Constanței, Silviu Coșa, nu există motive de îngrijorare sau de risc pentru românii care doresc să vină pe litoral”, a mai spus Corina Martin

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe