Newsflash
Știri

Patru pompieri au primit diplome de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

de L. Budin - iun. 15 2023
Patru pompieri au primit diplome de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu şi-a propus, încă de anul trecut, stabilirea unui calendar al donării, iar pompierii au răspuns apelului.

Trei pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi unul de la Garda de Intervenţie Roata de Jos care au donat sânge în dimineața zilei de miercuri, 14 iunie, au primit din partea Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu diplome de apreciere în semn de recunoştinţă pentru ajutorul dat semenilor, informează Agerpres.

Mulţi dintre pompierii care donează sânge fac acest lucru încă din anul 2009. Ei ştiu că în fiecare zi sunt persoane care au nevoie de transfuzii pentru intervenţii chirurgicale şi îşi doresc ca prin gestul lor umanitar să determine şi alţi giurgiuveni să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om”, a precizat Nicoleta Beianu, purtător de cuvânt al ISU Giurgiu, citat de Agerpes.

Cei patru pompieri au mai donat sânge şi cu alte ocazii, iar în cadrul ISU Giurgiu sunt zeci de pompieri care donează sânge în mod constant, a precizat reprezentantul instituţiei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe