Newsflash
Internaționale Știri

Peste 10% dintre japonezi au depășit vârsta de 80 de ani

de L. Budin - sept. 20 2023
Peste 10% dintre japonezi au depășit vârsta de 80 de ani

Mai mult de 10% dintre japonezi au vârste de peste 80 de ani, o statistică înregistrată pentru prima dată, arată autoritățile nipone.

Guvernul de la Tokyo a publicat aceste statistici în ajunul unei sărbători dedicate în arhipelag persoanelor de peste 65 de ani.

Japonia are cel mai mare procent de persoane vârstnice din lume”, arată autorităţile, conform AFP și Agerpres.

Celelalte ţări care ocupă următoarele două trepte ale podiumului mondial sunt Italia (24,5%) şi Finlanda (23,6%).

De mai multe decenii, populaţia Japoniei descreşte şi îmbătrâneşte, în contextul în care tinerii niponi amână momentul în care decid să aibă copii, din cauza precarităţii locurilor de muncă. 

Dintr-o populaţie totală de 124 de milioane de locuitori, Japonia numără astfel 12,59 milioane de persoane cu vârsta de peste 80 de ani (10,1%) şi 20 de milioane de persoane cu vârste de peste 75 de ani (16,1%).

Una dintre consecinţele acestei situaţii este aceea că japonezii lucrează până la vârste tot mai înaintate. Peste nouă milioane de persoane vârstnice lucrează, reprezentând 13,6% din populaţia activă.

În 2040, procentul persoanelor vârstnice din Japonia ar urma să reprezinte 34,8% din populaţia ţării. Totodată, un raport guvernamental preluat de agenţia dpa, relevă că numărul persoanelor centenare din Japonia a trecut pentru prima dată de 92.000, atingând un nivel record pentru al 53-lea an consecutiv.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe